Zaposlenje

O nama

Korporativna kultura
i vrijednosti

Društvo Platinum Invest ima jasno definiranu korporativnu kulturu i vrijednosti. Od zaposlenika u Platinum Investu očekuje se da shvate definirane vrijednosti i da ih se pridržavaju.

Okosnica korporativne kulture Platinum Investa može se svesti na sljedeća četiri stupa:

Fokusiranost na posao:

Društvo Platinum Invest ima fondove s kojima se aktivno upravlja. U praksi to znači da aktivno kupujemo i prodajemo dionice s obzirom na tržišne okolnosti. Nemamo pasivne strategije gdje se jednostavno kupi dionica i drži. Aktivno upravljanje sredstvima ulagača traži da stalno pratimo stanje na tržištu, razumijemo ponašanje poduzeća, interpretiramo globalne odnose i sve druge faktore koji mogu utjecati na vrijednost naših investicija. Dinamično se prilagođavamo tržišnim okolnostima.

Poštivanje struke:

Nema teorije bez prakse i prakse bez teorije. Upravo zato, aktivno akumuliramo znanje koje onda nastojimo primijeniti na tržištu. Znamo da postoji mogućnost greške i tome se prilagođavamo. Za Platinum Invest rade stručnjaci kojima je posao praćenje tržišta i trgovanje vrijednosnicama. Zaposlenici Platinuma se kontinuirano usavršavaju kroz stručno i znanstveno obrazovanje. Takav pristup nam omogućuje da smo upoznati s najnovijim znanjima i iskustvima struke. Novac dajete na upravljanje profesionalcima, koji poznaju zakonitosti tržišta kapitala, a ujedno su i ulagači u fondove. Poslu pristupamo ozbiljno i precizno, a odluke donosimo na temelju našega znanja, a ne slijedeći slijepo trendove i preporuke drugih.

Progresivnost:

Nastojimo kreirati nove investicijske strategije kako bi se prilagodili stanju na tržištu. Istražujemo nove instrumente i tržišta za ulaganja, kako bi povećali prinose. Uvodimo nove usluge u naše poslovanje, kako bi našim klijentima pružili nove mogućnosti za ulaganje. Inovativni smo i ambiciozni u pristupu poslu.

Pobjeđivanje:

Želimo biti prepoznati kao uspješno poduzeće koje svojim radom i trudom ostvaruje rutinske i kontinuirane uspjeh na svim područjima djelatnosti. Uspjeh definiramo kao kontinuirano unapređenje naših zaposlenika, našega poslovanja i ostvarivanja što većih prinosa za naše klijente.

Ako je osoba fokusirana na posao, poštuje struku i u svom radu je progresivna, onda je logično da uspijeva u svojim zacrtanim ciljevima. Neuspjeh treba biti analiziran i izbjegnut sljedeći puta.

Gore predstavljeno samo je osnovica načina na koji Platinum Invest funkcionira. Struktura je puno kompleksnija, ali ovaj kratki tekst može poslužiti kao osnovica za one koji su zainteresirani za zaposlenje u Platinum Investu.

Snaga Platinum Investa nije u uniformnosti ponašanja i uniformnosti razmišljanja. Snaga Platinum Investa je u uniformnosti vrijednosti i različitosti razmišljanja. Različite osobnosti pridaju snazi Platinum Investa. Ne želimo da svi zaposlenici slušaju istu glazbu, idu u iste restorane i imaju iste osobnosti, naprotiv, što je više različitih osobnosti u Platinum Investu to je postojanje različitih pogleda na problem veće, a s više različitih pogleda na problem lakše je i naći rješenje. Želimo biti povezani istim vrijednostima, zato nam je važno da novi zaposlenici prihvate vrijednosti i ponašanje koje je prihvatljivo za zaposlenike Platinum Investa.

Radna atmosfera

S obzirom na manji broj zaposlenih i otvoreni prostor u kojemu djeluje, Platinum Invest ima pozitivnu radnu atmosferu. Nema galame, vikanja ili nepristojnoga ponašanja. Nekulturno ponašanje sankcionira se odmah. Radna atmosfera je opuštena. Zaposlenici znaju koje su njihove dužnosti i do kada te dužnosti moraju biti ispunjenje. Zbog prirode posla, nemar ili nerad je nemoguće sakriti.

U Platinumu rade odrasle i odgovorne osobe, a samo takve i želimo zapošljavati.

Zašto je ovaj posao težak?

Jedan od izazova ovoga posla jest podložnost tržišta kapitala osilacijama. Problem nije kada su vremena dobra, nego kada su vremena loša. Za razliku od drugih ekonomskih grana gdje se problemi mogu polagano razvijati godinama, u našem poslovanju problemi se mogu javit nakon samo nekoliko dana i odmah su jasno vidljivi. Tako je moguće da je investicijski fond u jednoj godini pozitivan +4%, a samo dva tjedna kasnije bude negativan -2%. U tim situacijama potrebno je pronaći rješenje, kako takve oscilacije preživjeti i zadržati hladnu glavu.

Osim promjena na stanju tržišta tu je i velika zakonska regulativa s kojom treba biti upoznat. Regulativa se uči polako i kroz vrijeme. Fondova industrija izrazito je regulirana i zato je potrebno kontinuirano biti upoznat s novom regulativom, a da bi se to uspijelo, potrebno je imati pravila. Svrha pravila je da pomognu kada dođu teški trenutci. Platinum Invest ima jako puno pravila. Novi zaposlenici trebaju kroz vrijeme naučiti ta pravila i primjenjivati ih. Na taj način se stječe samopouzdanje kada se sljedeći put pojavi problem, da će isti biti riješen.

Što vam Platinum Invest nudi?

Malo smo poduzeće koje je fokusirano na rast i razvoj. Uvijek želimo više, te želimo ostvariti nove stvari i kreirati ideje. Velika poduzeća često nastoje fokusirati zaposlene na samo nekoliko radnih zadataka. Platinum želi svojim zaposlenicima dati širinu i mogućnost istraživanja novih stvari. Fleksibilni smo, optimistični, gladni izazova i novih postignuća.

Platinum jasno nudi nekoliko beneficija po kojima se značajno razlikujemo od drugih:

  • Briga za zaposlenike.
  • Pozitivna radna atmosfera koja je fokusirana na razvoj, učenje i uspješnost.
  • Plaćamo stručno i znanstveno obrazovanje i to nagrađujemo kroz veću plaću.
  • Malo poduzeće vam omogućava stjecanje širih znanja, paralelno sa uskom specijalizacijom jer ćete biti uključeni u poslovni razvoj Platinuma.
  • Plaća i bonusi su temeljeni na radu i razvoju, a ne samo na napredovanju u korporativnoj hijerarhiji.
Kakav profil osoba tražimo?

Posao investiranja novca je prije svega posao koji traži istinu. Istinu prema svojim investitorima, poslodavcima, ali prije svega prema sebi. Rezultat Platinum Investa mjeri se povratom na investicije. Svaki dan, svi zaposlenici Platinum Investa znaju koji je rezultat fondova s kojima društvo upravlja. Postotak povrata nije moguće modificirati ili opravdati sa izlikama.

Radni zadaci u Platinum Investu uglavnom su kratkoročni. Postoji malo poslova koji se mogu opisati kao projektni zadatci koji traju nekoliko tjedana. Poslova koji traju nekoliko mjeseci gotovo da niti nema. Svaki sastanak ili radni dan, svi u društvu znaju jesu li su obavili svoje zadatke i jesu li drugi zaposlenici obavili svoje.

Platinum Invest jako puno ulaže u svoje zaposlenike. Malo smo društvo, koje je vrlo ambiciozno, te vrednujemo znanje i trud. Želimo da naši zaposlenici uče, razvijaju se, stječu nova znanja i osjećaju se zadovoljno sa svojim postignućima i sa postignućima Platinum Investa.

Kakav profil osoba ne tražimo?

Kao što znamo kakve zaposlenike hoćemo, tako znamo i kakve zaposlenike nećemo. Ukoliko se vidite u bilo kojoj od sljedećih kategorija, onda Platinum nije mjesto za vas:

  • Gledali ste “Vuk s Wall Streeta“ i sada želite trgovati dionicama;
  • Koristite poslovicu „work hard play hard“ ili još gluplju verziju „work hard play harder“;
  • Želite se zaposliti u financijama kako bi ste zaradili puno novca;
  • Niste u stanju balansirati privatni i poslovni život – ili previše radite ili se previše baviti svojim privatnim životom;
  • Mislite da je investiranje na burzi klađenje, a dobro prolazite u kladionici.
Prethodno radno iskustvo i obrazovanje?

Prethodno radno iskustvo je dobro, ali nikako nije presudno. Fokus prilikom odabira novih zaposlenika biti će na tome kako ste stekli svoje radno iskustvo i što ste naučili iz njega.

Iako poslovanje koje Platinum Invest obavlja zahtjeva određeno znanje iz ekonomije, studij ekonomije nije nužan. Štoviše, voljni smo razmotriti zaposlenje bez obzira koji studij ste završili. Poželjno je imati studij: ekonomije, matematike ili prava, ali kao što smo naglasili ne nužno.

Prije nego što
pošaljete životopis

Platinum Invest ima trajni otvoreni natječaj, što znači da Platinum Invest zapošljava nove zaposlenike i da će društvo razmotriti svaki životopis koji bude poslan na našu e-mail adresu: kontakt@platinuminvest.hr. Štoviše, velike su šanse da svako tko pošalje životopis bude pozvan na intervju, ali prije samoga intervjua trebate znati u što se upuštate.

Upravo zato što je natječaj otvoren, od kandidata se traži da se dobro pripreme za intervju. Ispod se nalazi popis materijala koji kandidati trebaju pročitati i s kojim trebaju biti upoznati. Ukoliko prilikom intervjua u bilo kojem trenutku shvatimo da niste pročitali i upoznali se s materijalima za intervju, razgovor će biti završen.

Također, akumulacija znanja vrijednost je u Platinum Investu. Od vas očekujemo da ste upoznati sa materijom koju ste studirali. Na primjer, ako ste studirali ekonomski studij očekujemo da znate računovodstvo, poslovne financije i makroekonomiju. Elementarno nepoznavanje vašega predmeta studiranja završiti će intervju.

Višestruki intervjui nisu mogući. Ukoliko imate pitanja vezanih za proces intervjua ili se želite detaljnije raspitati o poslu, slobodno nas kontaktirajte.

Materijali za intervju

Jedan od problema zapošljavanje jeste da je ono generičko. Javite se na natječaj, onda ako imate zadovoljavajući životopis budete pozvani na testiranje. Ukoliko imate dobre testove, idete na intervjue s nekoliko osoba. Ovaj proces ne pokazuje jeste li prikladni za korporativnu kulturu.

Velika prednost Platinum Investa je veličina poduzeća. Platinum Invest je relativno malo poduzeće i sukladno tome može puno više vremena posvetiti svojim sadašnjim i budućim zaposlenicima.

Prije nego što dođete na intervju želimo da napravite pripremu, a to je da pročitate nekoliko knjiga. Razlog zašto imamo ovaj pristup jest što želimo funkcionirati na principu ponašanja, a ne nužno testova ličnosti. Zanima nas kako gledate na svijet i kako bi ste rješavali konkretne probleme, a ne apstrakcije. Da bi smo to mogli potrebno je imati zajedničke teme za razgovor, stoga je potrebno da prođete kroz materijale.

Niže je naveden popis materijala:

Gorge Soros: Alkemija financija / Alchemy of finance;
Roger Lowestein: When genius failed;
Financijski izvještaji Platinum Investa kao i cjelokupno poslovanja Platinum Investa koje je opisano na internetskim stranicama.

Za one koji nisu studirali ekonomiju oni trebaju pročitati sljedeće knjige kako bi se upoznali s osnovama ekonomije:

Bojan Tomić: Financijski instrumenti i izvedenice;
Oliver Blanchard: Makroekonomija;
Van Horne C i Wachowicz John: Osnove financijskoga menadžmenta ili neka druga knjiga iz poslovnih financija;
Mishin Frederic S i Eakins Stanley G.: Financijske institucije i tržišta.

Za pravnike je važno da ste upoznati sa Upravnim postupkom, Zakonom o trgovačkim društvima, Zakonom o otvorenim investicijskim fondovima.

Intervju

Prije nego što krenemo s intervjuom, postoji nekoliko stvari koje se podrazumijevaju prije nego što uđete u prostoriju. Prva je istinitost vašeg životopis. Ukoliko utvrdimo da je životopis netočan, intervju je završen. Očekujemo od vas da ste obavili potrebne pripreme prije intervjua.

Platinum Invest ima politiku otvorenoga natječaja iz jednostavnoga razloga, a to je da osobe koje dođu na intervju, obave sve potrebne predradnje. Obavljanje predradnji pokazuje da ste zainteresirani za posao u Platinum Investu, a ne samo da tražite posao.

Podrazumijeva se da imate znanje koje ste stekli na fakultetu. Mi vjerujemo u akumulaciju znanja.

Proces intervju je sljedeći. Po dolasku ćete razgovarati s menadžmentom Platinum Investa. Osvrnuti ćemo se na vaš životopis i proći kroz pojedine stavke koje smatramo zanimljivima, a što se tiče životopisa je da na njemu ne tražimo ništa posebno. Radno iskustvo nije nužno. Više nam je važno kako ste izgradili svoj životopis do sada i zašto.

Nakon toga ćemo proći kroz gore navedenu literaturu i razgovarati ćemo o konceptima te literature. Sigurno neće biti pitanje na primjer „Na stranici 86 se nalazi ovaj pojam, definirajte taj pojam?“. Takva pitanja nemaju smisla. Pitanja koja će vam biti postavljena mogu bit na primjer sljedeća:

„S obzirom na Sorosevu teoriju boom-bust ciklusa što mislite u kojoj točki ciklusa se trenutno nalazimo?“;
„Zašto je propao LTCM?“;
Pitanja neće biti pitanja znanja, nego će biti vezana za koncepte. Nema nužno točnog ili pogrešnog odgovora. Odgovori više služe da shvatimo način na koji razmišljate.

Treći dio intervjua biti će financijska analiza poduzeća. Dobit ćete izvještaje poduzeća i od vas će se tražiti da analizirate to poduzeće. U ovome dijelu je moguće da dobijete i dodatne posebne zadatke koji će ovisiti o potrebama društva.

Što se očekuje od zaposlenih?

Prva godina: Svrha prve godine je da naučite poslovanje i okruženje Platinum Investa. Morat ćete biti upoznati sa svim politikama, procedurama i zakonskom regulativom. Naučiti ćete poslovne procese unutar Platinum Investa.

Od svih zaposlenika očekuje se aktivan doprinos poslovnim aktivnostima. Biti ćete uključeni u sve sastanke i sve poslovne aktivnosti. Od svakoga se očekuje doprinos poslovanju. Posebno blagonaklono gledamo na nove ideje kako unaprijediti posao. Nove ideje označavaju fokusiranost na posao i unaprjeđenje posla što predstavlja fundamentalne vrijednosti Platinum Investa.

Od druge do pete godine: ovo je razdoblje akademske i stručne profiliranosti. Ovisno poslovnoj jedinici kojoj ste dodijeljeni, tamo ćete dalje raditi i napredovati. Što se tiče akademskoga i stručnoga usavršavanja, od svakoga zaposlenika očekujemo da položi ispit za investicijskog savjetnika. Također ćemo sponzorirati i sve magisterije i doktorate.

Važno je razumjeti zašto je obrazovanje važno. Znanost grabi naprijed. Osoba koja je doktorirala prije 20 godina možda danas nije upoznata sa novim tehnologijama i znanstvenim napretkom. Upravo zato je važno imati doticaja s novim znanstvenim otkrićima. Nema teorije bez prakse i prakse bez teorije.

Napredovanje

Platinum je relativno malo poduzeće, tako da iako postoji formalno vertikalna hijerarhija, svi zaposlenici sjede zajedno i imaju otvoreni način komuniciranja. Definitivno nije potrebno zvati tajnicu da bi se ugovorio sastanak sa članom uprave.

Titula prema tome ne odražava moć, važnost ili utjecaj nego odražava količinu odgovornosti. Titula označava količinu odgovornosti koju jedna osoba ima na sebi. Izvršni direktor je odgovoran za zaposlenike, članovi uprave su odgovorni za izvršnoga direktora i zaposlenike. Prema tome, zvučnija titula prvenstveno znači veću odgovornost.

Nakon određenoga staža možete tražiti veću funkciju, ali morate znati da veća funkcija znači više odgovornosti, ne nužno više privilegija.

Plaća?

Početna plaća je definirana načinom zapošljavanja u Platinum Investu, ako ste zaposleni kao pripravnik ili preko nekoga programa poticanja zapošljavanja. Nakon toga plaća raste sukladno obrazovanju i položenim ispitima. Svako novo stjecanje znanja se honorira. Osobe koje polože ispit za investicijskoga savjetnika dobivaju veću plaću, te završetkom magisterija i doktorata također raste plaća, kao što je to definirano pravilnicima. U Platinumu svatko može izračunati kolika će mu biti plaća.

Radno vrijeme

Uredovno radno vrijeme Platinum Investa je od ponedjeljka do petka od 8:30h do 16:30h.

Prijava za posao


Naš tim

Vidi stranicu