Nadzorni odbor

Zoran Barac – Predsjednik nadzornog odbora

Dr.sc. Zoran Barac je predsjednik nadzornog odbora Platinum Invest-a, društva za upravljanje investicijskim fondovima. Doktorirao je management na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj. Znanstveni magisterij iz područja međunarodne ekonomike stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Direktor je Zagrebačke škole ekonomije i managementa, ujedno i član Katedre za management. Član je Nadzornog odbora ZŠEM Poslovne akademije. Predsjednik je Hrvatskog Wushu saveza, sportske organizacije, koja se bavi promocijom i natjecanjima u disciplini Wushu, što je zajednički naziv za borilačke vještine i sportove, koji potječu iz Kine. Obnašao je upravljačke funkcije u korporativnom sektoru kao direktor financija EPH Grupe i  član uprave za financije u Phoenix Farmacija d.d., članica Phoenix Pharmahandel AG. Također kao Predsjednik uprave vodio je poslovanje Hrvatskog mirovinskog investicijskog društva. Obnašao je funkciju člana Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor mirovinskih fondova.

Zdenko Vidaković - Zamjenik predsjednika nadzornog odbora

Mr.sc. Zdenko Vidaković je zamjenik predsjednika nadzornog odbora Platinum Invest-a, društva za upravljanje investicijskim fondovima. Rođen u Slavonskom Brodu 1955. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu je diplomirao 1979. godine, a 1988. godine je postao na istom fakultetu magistar znanosti. Nakon diplomiranja 1990. zapošljava se u internoj banci Đure Đakovića, gdje ostaje do 1990. godine. U internoj banci Đure Đakovića obavlja poslove financijske koordinacije cjelokupnoga holdinga Đure Đakovića, planiranja likvidnosti, usklađivanja ročne strukture, ugovaranja kreditnih poslova s vodećim bankama u Hrvatskoj. Nakon ukinuća internih banaka, prelazi 1990. godine na radno mjesto financijskoga direktora u Đuro Đaković Inženjering. Tamo obavlja poslove vezane za financiranje poslovne aktivnosti Inženjeringa, planiranje likvidnosti poduzeća.  Od 1998. godine radi kao predsjednik uprave Banke Brod d.d. sve do 2011. godine. Poslove koje obavlja na mjestu predsjednika uprave su kreiranje cjelokupne strategije razvoja i poslovanja Banke Brod d.d. poslovi vezani za poslovanje banke s pravnim i fizičkim osobama, razvoj novih poslova banke kao i druge poslove za koje je dobio odobrenje od HNB-a. Godine 2017. postaje zamjenik predsjednika nadzornoga odbora društva Platinum Invest.

Denis Alajbeg – Član nadzornog odbora

Dr.sc. Denis Alajbeg je član nadzornog odbora Platinum Invest-a, društva za upravljanje investicijskim fondovima. Doktorirao je 1999.  na Ekonomskom sveučilištu u Beču na katedri za Financiranje i financijska tržišta. Diplomirao je 1995. na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, smjer financije. Od ožujka 2007. godine stalno zaposlen u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa kao viši predavač na kolegijima Financijske institucije i tržišta te Upravljanje portfeljem i investiranje. Od 2004. do 2006. kao zamjenik državnog tajnika sudjelovao u izradi Nacionalnog razvojnog plana RH, a od 2002. do 2004. obnašao dužnost savjetnika premijera RH. Prethodno od 1998. do 2002. radio kao fond manager i financijski analitičar u društvu za upravljanje investicijskim fondovima Dalbank invest d.o.o. (današnji OTP invest).