Kalkulator vaših investicija


Kalkulator vaših investicija

Primjer 1:

Danas bi u fond uložili 5.000 HRK. Kolika će biti vrijednost Vašeg ulaganja nakon 5 godina ako je prosječni godišnji prinos fonda 12%?

Primjer 2:

Cilj Vam je da nakon 5 godina vrijednost Vaših udjela u fondu bude 10.000 HRK. Ako fond tijekom tog perioda ostvaruje prosječni godišnji prinos od 10%, koliko bi danas (jednokratno) trebali uložiti da se ostvari Vaš cilj?

Primjer 3:

Početkom svakog mjeseca bi u fond željeli ulagati 1.000 HRK u narednih 7 godina. Ako fond ostvaruje prosječni godišnji prinos od 13%, kolika će biti vrijednost Vaših udjela (ulaganja) na kraju 7. godine?

Primjer 4:

Za 10 godina Vam dijete kreće na fakultet. Očekivana cijena četverogodišnjeg studija u to vrijeme (za jednokratne uplate) na dobrom fakultetu će biti 250.000 HRK. Na vrijeme želite početi ulagati u fond, i to jednakim mjesečnim uplatama. Ako bi fond ostvarivao prosječni godišnji prinos od 11%, zanima Vas koliko bi novca trebali ulagati početkom svakog mjeseca kako bi za 10 godina djetetu mogli platiti visoko obrazovanje.

Primjer 5:

Danas bi uložili 300.000 HRK u fond. U narednih 12 godina biste željeli da Vam fond vrši jednake mjesečne isplate. Ako bi prosječni godišnji prinos fonda bio 11%, koliko bi Vam se sredstava isplaćivalo svaki mjesec?